Странице

петак, 30. новембар 2012.

Pirinčani rezanci sa šampinjonima u soku od narandže



   Ovim postom htela sam da pokažem da i u vreme posta ima šta da se jede, pa čak i onda kada je dan na vodi. :) Ovaj recept će vas uveriti da samo treba malo kreativnosti. Uopšte nije bitno da se striktno držite recepta, on u ovom slučaju služi da vam podstakne maštu, a vi upotrebite sastojke po svom ukusu.
Veoma je jednostavan i ima malo sastojaka.


Potrebno:

120 g pirinčanih rezanaca
400 g šampinjona
1 struk praziluka
1 narandža
nekoliko badema
1 do 2 kašičice palente
kari
so
biber

Postupak:

Šampinjone oprati i iseći na četvrtine, staviti ih u posudu sa vrlo malo vode i dinstati poklopljene. Kada šampinjoni puste svoj sok, skinute poklopac i pustite da sav nepotreban sok ispari. Nakon što sok ispari, dodati krupno (debelo) sečene kolutove praziluka, nekoliko krupno izlomljenih badema, sok 1 narandže, malo karija, so i biber. Poklopite i krčkajte još nekoliko minuta dok praziluk malo ne omekša, i sipajte palentu da upije sok i zgusne sve.



Rezance kuvati 2 minuta u kipućoj slanoj vodi, samo da omekšaju.

Servirati rezance i šampinjone sa nekoliko listova zelene salate.





Napomena: Ako ne volite kombinaciju sa narandžom, umesto nje možete upotrebiti soja sos. :)

Ubacite i neke boje...paradajz, paprika, čili...sami odlučite. :)

Prijatno!

Нема коментара: