Nikakva filozofija. Ovo je osnovna marinada za ribu. Samo sam htela da vas malo podsetim na nju. :)
Uostalom, ubuduće ću je spominjati pa mi je lakše da ovaj recept izdvojim.
Potrebno:
1 veza svežeg peršuna
3 čena belog luka
sok od pola limuna
so
biber
maslinovo ulje
Postupak:
Peršun oprati, osušiti i sitno iseckati. Beli luk sitno iseckati i sve sastojke staviti u jednu činijicu, najbolje staklenu zbog upijanja ukusa, i izmešati. Neću pričati o količinu ulja, jer je to samo vaš izbor. Jedan deo marinade utrljati u ribu pre prženja, a drugi deo sačuvati za preliv.
Prijatno! :)
Uostalom, ubuduće ću je spominjati pa mi je lakše da ovaj recept izdvojim.
Potrebno:
1 veza svežeg peršuna
3 čena belog luka
sok od pola limuna
so
biber
maslinovo ulje
Postupak:
Peršun oprati, osušiti i sitno iseckati. Beli luk sitno iseckati i sve sastojke staviti u jednu činijicu, najbolje staklenu zbog upijanja ukusa, i izmešati. Neću pričati o količinu ulja, jer je to samo vaš izbor. Jedan deo marinade utrljati u ribu pre prženja, a drugi deo sačuvati za preliv.
Prijatno! :)
5 коментара:
Bez ove marinade meni nije potpun riblji rucak. Nisam je do sada utrljavala u ribu pre pecenja, bas cu probati. Pozivam te da nam se prikljucis na EX YU druzenju kod mene na blogu. Dobrodosla :)
Hvala...rado ču se priključiti. :)
Pozdrav.
Ni ja ne jedem ribu bez ove marinade osim što ja ribu uglavnom pečem u rerni ako već ne mogu na roštilju. Takođe istom marinadom prelijem i krompir isečen na krupnije (pre pečenja) koji takođe pečem u istom plehu kao i ribu. Ukus mu je tako fantastičan.
Ja nikad nisam i krompir prelila sa ovom marinadom, ali jesam u kombinaciji sa ruzmarinom, to mi je idealna kombinacija.
Koliko marinada moze da stoji ako je zatvorena u teglici i u frižideru
Постави коментар