Странице

недеља, 11. новембар 2012.

Musaka od tikvica i pilećeg filea



Potrebno:

300 g pilećeg filea
1 praziluk
1 veća šargarepa
2 tikvice srednje veličine
brašno
so
biber
ulje
1 jaje
1 kašika putera

Za preliv:
3 jaja
250 ml mleka
1 pavlaka

Postupak:

Tikvice oljuštiti i iseći ih po dužini debljine oko 3mm. Posoliti ih i ostaviti da odstoje dok vi pripremine ostale sastojke. Okrajke od tikvica (one koje su ostale nepravilnog oblika) iseći na sitne kockice. Šargarepu sitno narendati, praziluk iseći na sitne komade, pileći file iseći na prutiće dužine oko 2 cm i širine oko pola cm.



U tiganj sipati dosta ulja i kada se zagreje, tikvice koje smo prethodno usolili uvaljati u brašno i pržiti ih dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane. Odložiti ih na toplo mesto.





U šerpu sipati ulje i kada se zagreje, propržiti praziluk, rendanu šargarepu, seckane tikvice i piletinu. Posoliti i pobiberiti. Staviti i peršun, po mogućstvu svež, mada može i suvi.
Kada piletina bude na pola prženja, isključiti ringlu i dodati jedno umućeno jaje. Dobro izmešati da ne bi dobili kajganu. Za bolji ukus dodati i jednu kašiku putera i mešati dok se ne otopi.





Preliv praviti tako što se umute jaja, pavlaku i mleko.



U posudu za pečenje veličine 22 x 27 cm prvo sipati vrlo malo ulja pa polovinu nadeva. Preko nadeva poređati polovinu količine tikvica, pa ostatak nadeva i onda drugu polovinu tikvica.
Za kraj sipati preliv preko tikvica. Posudu malo prodrmati da preliv dodje i do dna.





Musaku zapeći u rerni na 230 stepeni, 30 minuta.

Prijatno!

Нема коментара: