Странице

среда, 28. новембар 2012.

Bundevara

  

Da budem iskrena, ranije nisam bila ljubitelj bundevare, međutim, ne mogu biti sebična pa je moram napraviti onima koji je vole. Zašto je nisam volela, to ni sama ne znam jer sam sinoć poprilično dosta parčića pite pojela. :)


Potrebno je:

700 g očišćene bundeve
200 g šećera
1 kesica cimeta (5 g)
145 g otopljenog putera
500 g gotovih kora


Postupak:

Pripremiti sve sastojke, bundevu izrendati, šećer i cimet pomešati, a 125 g putera otopiti.
Filovati na sledeći način: prvu koru premazati otopljenim puterom, tako i drugu i treću, a na treću rasporediti jednu punu šaku bundeve, pa preko nje posuti ravnomerno 2 kašike mešavine šećera i cimeta. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.








Pite ređati u pleh podmazan puterom. Premazati ih sa 20 g otopljenog putera, pa posuti ostatak šećera i cimeta.




Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 20 minuta.



Prijatno! :)


5 коментара:

Gordana је рекао...

Ovo mora biti dobro, nisam probala do sada pitu sa bundevom. Odlicno izgleda :)

Šarena Kuhinja је рекао...

Preporučujem. Bundeva postane toliko kremasta prilikom pečenja, da se maltene topi u ustima. :)

anngelpie је рекао...

...ovo je odlično bundeva sa cimetom kao slatka savijača... savršeno ti je uspjela... lijep pozdrav :)

Šarena Kuhinja је рекао...

Hvala! :)
Drago mi je da ti se dopada.
Pozdrav :)

Nina је рекао...

imam ovaj recept ali ne volim bundevu pa samo nekako odgađam da napravim, ova baš lijepo izgleda