Странице

уторак, 9. октобар 2012.

Drugačije punjene tikvice

    Svi smo navikli da tikvice punimo na jedan način, iako to ne predstavlja najlakši način. Pre neki dan sam gledala emisiju u kojoj je kuvar tikvice presekao na pola po dužini. Odlučih da uradim to i ja sa drugačijim nadevom.




Sastojci:

1 struk praziluka
1 veća šargarepa
1 šaka svežeg spanaća
2 tikvice srednje veličine
200g pilećeg filea
250g kačkavalja po želji (ali da se dobro topi)
so, biber, maslinovo ulje

Priprema:

Meso obariti u slanoj vodi.
Kada se meso obari, izvaditi iz vode i u tu istu vodu staviti već dobro oprane, po dužini isečene i izdubljene tikvice da se kuvaju dok ne omekšaju, da ne bi bile tvrde prilikom pečenja. "Meso" koje ste izdubili iz tikvica ne bacajte jer će vam trebati za nadev. Omekšale tikvice izvadite iz vode.



Praziluk i rendanu šargarepu dinstajte na maslinovom ulju na tihoj vatri. Dodati krupno sečen spanać i "meso" iz tikvica. Kada sve omekša i pusti svoj sok, dodati obarenu piletinu koju ste prethodno iseckali na kockice ili prutiće. Posolite, pobiberite.



U posudu u kojoj ćete peći tikvice sipajte malo maslinovog ulja, poređajte tikvice i napunite ih nadevom.
Preko nadeva izrendati kačkavalj.


Zapeći u rerni na 200 - 220 stepeni.



 Prijatno!

Нема коментара: