Potrebno:
500 g brašna
Prstohvat šećera
1 kašičica soli
100 ml ulja
150 ml pirinčanog mleka
1 kesica suvog kvasca
1 prašak za pecivo
150 ml vode
250 g omekšalog margarina
Postupak:
Brašno, šećer, so, kvasac i prašak za pecivo stavila sam u jednu posudu i sve izmešala, zatim sam dodala ulje i pirinčano mleko i malo vode i postepeno mesila, po potrebi dodavala vode.
Zamešeno testo sam podelila na 8 jufkica. Jednu sam razvukla tanko (2 mm) na pobrašnjenoj površini, odložila u stranu i premazala sa oko 30 g omekšalog margarina, pa posula sa vrlo malo brašna da bi se zalepilo za sledeći sloj. Postupak sam ponovila sa ostalim jufkama, s tim da poslednji sloj nisam premazala. Svaki sloj sam lepo utapkala u prethodni da bi se zalepili i da bi izašao vazduh.
Radnu površinu sam dobro pobrašnila, radila sam na trpezarijskom stolu jer je potrebno dosta prostora, pa sam lisnato testo razvukla tanko, da se dobije krug. Krug sam podelila na četvrtine i svaku četvrtinu na 8 delova, tako da sam ukupno dobila 32 trougla, od kojih sam uvijala kroasane.
Čuvala sam ih poklopljene u vatrostalnoj posudi.
4 коментара:
Moja sestra je vegan i odmah joj prosledjujem :)
Da, da, savršena stvar za vegane. ;)
Sjajan prikaz postupka...
Hvala Jasna ;)
Постави коментар