Странице

уторак, 12. фебруар 2013.

Ćuretina sa korijanderom, graškom i palentom

    Ovo je jedan kompletan obrok i izuzetno zdrav, što zbog samog mesa, što zbog palente koju obožavam u svim oblicima, što zbog povrća koje je imalo neki sladak ukus. Inače, više mi se dopada ćuretina od piletine iz razloga što je nekako sočnija, a i Janetu se svidelo, čak je i grašak smandrljao iako ga u poslednje vreme kao ne voli. :)

 



Potrebno:

650 g ćurećih grudi (5 šnicli)
nekoliko zrna semena korijandera
so
biber
3 kom jaja
brašno po potrebi
ulje ili svinjska mast

Prilog 1:

5 kašika palente
150 ml vode
so
kašičica putera


Prilog 2:

1 glavica crvenog luka
1 veća šargarepa
2 pruta celera
250 g graška
so
biber
3 kašike maslinovog ulja

Postupak:

Ćureće šnicle sam stavila jednu po jednu između dva celofana i dobro izlupala i istanjila ih. Svaku sam posolila, pobiberila i na svaku dodala po malo izmrvljenog semena korijandera i ostavila u frižideru dva sata.
Nakon toga sam ugrejala svinjsku mast u tiganju, jednu po jednu šniclu prekrivala brašnom i umakala u ulupana jaja. Pržila sam sa svake strane (na 7 ipo - 8 od 9 na mom šporetu) dok šnicla nije dobila zlatno smeđu boju, za šta treba veoma malo vremena. Ćuretina je termički obrađena, a opet veoma mekana i sočna.




Prilog 1:

U slanoj vodi sam skuvala palentu i na kraju dodala puter. Palenta je bila gusta pa sam je izlila u kalup koji sam podmazala sa malo ulja, odložila i kada se stegla, isekla na kocke npr. 2,5x2,5.





Prilog 2:

Na maslinovom ulju prodinstala sam krupno sečenu glavicu crvenog luka, onda dodala celer i šargarepu koso sečene. Malo još izdinstala 'natenane', pa sam dodala grašak (u ovom slučaju smrznut), sipala vrlo malo vode, poklopila i ostavila da se dinsta dok svo povrće nije bilo obareno.

 

5 коментара:

Anja је рекао...

Jako fin ručak, takve kombinacije su i kod mene uvijek dobrodošle :)

JA U KUHINJI... је рекао...

Sve zajedno jako fino izgleda.

Sandra је рекао...

Hvala na komentarima, drago mi je da vam se dopada. :)

Zoka је рекао...

Baš divan ručak :)

Sandra је рекао...

Hvala Zoko :)