Veoma jednostavan, brz i mogu reći jeftin recept, fenomenalnog ukusa.
Potrebno:
1 srednja glavica karfiola
so
Zaprška:
1 kašika putera
1 kašika brašna
Postupak:
Očistiti i oprati karfiol. Podeliti na manje cvetove i staviti u 1 litar ključale slane vode da se skuva, a zatim karfiol u toj istoj vodi ispasirati.
Puter staviti u manju šerpu da se istopi, dodati kašiku brašna i malo propržiti, zatim u to dodati nekoliko kutlača potaža da se razmuti ne bi li nastale grudvice i onda sve vratiti u šerpu gde je pasirani karfiol. Ostaviti da proključa.
Služiti toplo sa malo pavlake.
Prijatno!
Potrebno:
1 srednja glavica karfiola
so
Zaprška:
1 kašika putera
1 kašika brašna
Postupak:
Očistiti i oprati karfiol. Podeliti na manje cvetove i staviti u 1 litar ključale slane vode da se skuva, a zatim karfiol u toj istoj vodi ispasirati.
Puter staviti u manju šerpu da se istopi, dodati kašiku brašna i malo propržiti, zatim u to dodati nekoliko kutlača potaža da se razmuti ne bi li nastale grudvice i onda sve vratiti u šerpu gde je pasirani karfiol. Ostaviti da proključa.
Služiti toplo sa malo pavlake.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар