Странице

уторак, 9. октобар 2012.

Voćna pita

       Voćna pita ili štrudla sa gotovim korama, nazovite je kako vi želite, ali znajte da je veoma ukusna i za decu je odlična zdrava poslastica.



Sastojci:

2 čaše jogurta
dve trećine čaše ulja
jedna ipo čaša šećera
1 čaša griza
1 prašak za pecivo
3 jaja
300g smrznutih malina  
500g tankih gotovih kora

Postupak:

Maline stavite u činiju da se odlede.
U jednu posudu ručno dobro umutite jaja, dodajte šećer, jogurt i ulje. Sjedinite, pa dodajte griz i prašak za pecivo. Nadev treba da bude kompaktan.




Količinu kora podeliti za dva ili tri rolata u zavisnosti od toga koliko želite da vam rolat bude bogat. Ja sam ovoga puta podelila za tri rolata. Raširiti jednu koru i kuhinjskom četkicom premazati celu koru ravnomerno sa nadevom. Preko nje staviti drugu koru, opet premazati, pa staviti treću, premazati i preko nje rasporediti 1/3 odleđenih malina, staviti sledeću koru, premazati i staviti poslednju (u mom slučaju petu) koru, premazati i urolati. Ponoviti postupak još dva puta.



U pleh staviti papir za pečenje, poređati sva tri rolata i ostatkom nadeva ravnomerno premazati rolate.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok rolati ne dobiju zlatno smeđu boju.
Zbog griza je veoma važno da pita bude dobro pečena, a opet da se ne prepeče zbog ukusa.


Da naglasim da je količina šećera, količina voća i izbor voća stvar vašeg ukusa.

Prijatno!

Нема коментара: