Kada vašim ukućanima iznenada padne šećer i dobije želju da nešto prezalogaje, a u kući imate najosnovnije sastojke, onda nastane ovoj odličan kolač. Sve su smazali za tren i zato ima malo slika. :)
Sastojci:
3 jaja
prašak za pecivo
vanilin šećer
pola kašičice soli
4 kašike šećera
18 kašika brašna (oštrog)
7 kašika griza
350 ml mleka
2 jabuke
pola kašičice cimeta
Postupak:
Jaja dobro umutiti mutilicom, da budu penasta. Dodati šećer, vanilin šećer i jedan deo mleka, pa sve to dobro izmešati. Postepeno i naizmenično dodavati brašno (sa praškom za pecivo), griz i mleko. Mešati dok masa ne postane glatka. U smesu narendati 2 jabuke i dodati cimet. Važno je da jabuka i masa budu dobro izmešane, ravnomerno.
Kalup za hleb obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći kolač na već zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Peći oko 60 minuta. Uvek proveriti čačkalicom da li je kolač pečen. Ako jeste, čačakalica će ostati čista.
U sezoni breskvi, uvek možete narendati 2 breskve umesto jedne jabuke.
Prijatno!
Sastojci:
3 jaja
prašak za pecivo
vanilin šećer
pola kašičice soli
4 kašike šećera
18 kašika brašna (oštrog)
7 kašika griza
350 ml mleka
2 jabuke
pola kašičice cimeta
Postupak:
Jaja dobro umutiti mutilicom, da budu penasta. Dodati šećer, vanilin šećer i jedan deo mleka, pa sve to dobro izmešati. Postepeno i naizmenično dodavati brašno (sa praškom za pecivo), griz i mleko. Mešati dok masa ne postane glatka. U smesu narendati 2 jabuke i dodati cimet. Važno je da jabuka i masa budu dobro izmešane, ravnomerno.
Kalup za hleb obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći kolač na već zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Peći oko 60 minuta. Uvek proveriti čačkalicom da li je kolač pečen. Ako jeste, čačakalica će ostati čista.
U sezoni breskvi, uvek možete narendati 2 breskve umesto jedne jabuke.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар