Ovo je recept za one koji više vole domaće pletenice i koje su prelepo hrskave.
Sastojci:
350g brašna
pola kesice suvog kvasca
pola kašike šećera
kašičica soli
svež đumbir
180ml vode
maslinovo ulje
susam
Postupak:
U posudu za mešnju sipati brašno, kvasac, šećer, svež rendani đumbir (ja sam stavila oko 15mm dužine), so. Izmešati i naliti sa mlakom vodom, ali vodu postepeno dodavati. Testo mesiti mikserom, sa metlicama za testo. Kada se u testo zabode prst, izvadi i testo se polako vraća na gore, to znači da je testo dobre mekoće. Kada je testo gotovo, staviti ga na pobrašnjenu površinu, premesiti i napraviti 4 jednake jufkice. Od svake jufkice napraviti po jednu pletenicu. Pletenice ređati na pleh na kome se nalazi papir za pečenje. Premazati ih maslinovim uljem i obilno posuti susam po njima.
Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 30 minuta.
Prijatno!
Sastojci:
350g brašna
pola kesice suvog kvasca
pola kašike šećera
kašičica soli
svež đumbir
180ml vode
maslinovo ulje
susam
Postupak:
U posudu za mešnju sipati brašno, kvasac, šećer, svež rendani đumbir (ja sam stavila oko 15mm dužine), so. Izmešati i naliti sa mlakom vodom, ali vodu postepeno dodavati. Testo mesiti mikserom, sa metlicama za testo. Kada se u testo zabode prst, izvadi i testo se polako vraća na gore, to znači da je testo dobre mekoće. Kada je testo gotovo, staviti ga na pobrašnjenu površinu, premesiti i napraviti 4 jednake jufkice. Od svake jufkice napraviti po jednu pletenicu. Pletenice ređati na pleh na kome se nalazi papir za pečenje. Premazati ih maslinovim uljem i obilno posuti susam po njima.
Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 30 minuta.
Prijatno!
2 коментара:
Zvuci jako zanimljivo. Nikad se ne bih sjetila djumbira u pecivima. Odlicno izgledaju :)
Hvala na komentaru. Nadam se da će Vam se dopasti ako ih isprobate. :)
Постави коментар